28 Ağustos 2018 Salı

İnsafsızsın mantı! 🥟




Bayram bitti!!

N’aptınız dokuz gün ? Nasıl geçti? 

Gelsin baklavalar gitsin kadayıflar ve olmazsa olmaz şekerpare, börek, çörek, kavurmalar.
Aldığımız kilolar yanımıza hatıra kalsın, baktıkça anarız.  

Diyet zamanı! 

Kibrit kutusu kadar peynir ve bir dilim ince ekmek.. Kim doyacak onunla şimdi, eziyet, işkence!!  Vitrinden sana el sallayan pastalar, börekler, onca çeşit yemekler varken sen gel sunta gibi bisküvileri kıt kıt kemir.  Bu arada kilo aldırmıyor diye günde 14 paket bisküvi yeme! bir paketi 186 kalori, vallahi aldırır. 

Biz aslında milletçe seviyoruz diyet yapmayı ancak başlayana kadar, sonrası sevilmiyor, çekilmiyor, açlıktan mutsuz ve istenmeyen gelin tribi gibisin..
Biraz zaman geçince yiyen insanları resmen kıskanmaya başlıyorsun, bakıp bakıp  'ulan herif ne güzel yiyor' diyorsun ağzının suyu akarak. 'Acaba bugün diyeti bozsam mı? Yarın başlarım yine amaan ne olacak' diye kendi içinde verdiğin savaş, yaptığın vicdan muhasebeleri vs.   Ya kazanırsın ya kaybeder!  Kazanmak veya kaybetmek de duruma göre değişir,  eğer yediğim pasta, börek  beni gerçekten çok mutlu etti ise kazanan yine benim . Bilinçli olmak yani kendini kandırmamak en önemlisi. Bir de akşama dikkat dostlar akşam en önemli ve tehlikeli zaman dilimi. Tüm uzmanlar aynı şeyi söylüyor. 

He bir de diyet yaptığını sanarak kendi kendini kandıranlar var;

İlk iş, masada ki beyaz ekmeklerin esmer ekmeğe transformasyonu gerçekleşecek. .. 
Mesela Annem!  bir paket ekmek yiyor,  hem de tek öğünde, bir paket!!   'Napıyorsun ?' diyorum  ''esmer ekmek o kilo aldırmaz' diyor. Üstüne gitsem 'yediğimi mi sayıyorsun' ayakları.  Bildiğin Sünger Bob'a benzedi yiye yiye , ne o ama!  diyet yapıyor .   

Bazıları ise ' ben ekmek yemiyorum ' diyerek bir masayı  silip süpürenler, dolu tabak bulursan ne mutlu sana, he bir de yanında  diet cola olacak. 'Normal cola içemooor çunku şekarlıı''

Ayrı bir çeşit ise diyette olup kimseye görünmeden gizli gizli götürenler, dolaptan sessizce aşıranlar ve tam tersi  gözünün içine baka baka 'diyetteyim'  diyerek  koca koca lokmaları kibarca gömenler (Banu Alkan geldi aklıma bunu yazarken her nedense:)  bunlar ayrı bir hikaye konusu:) bir de bunlara kilo verdin mi diye sorun,  gram eksilmeseler de mutlaka 3 kilo vermişlerdir 

Son olarak,  diyete başlamak için de milletçe resmî bir gün belirlemişiz; Pazartesi!!  Yani şu pazartesi olmasa kimsenin diyet falan yapacağı yok.  Allah razı olsun bulandan. 
Diyeti bırakmanın resmi bir günü yok,  kilo verince falan da bitmiyor ! kimse birbirini kandırmasın!  bol yoğurtlu, acı soslu, sarımsaklı mantıyı gördüğün an bitti o iş. 


Ne demişler;
Feminizm kocayı bulunca
Komünizm parayı bulunca
Ateizm uçak türbülansa girince
Diyet mantıyı görünce biter:) son madde benden olsun.  


Hadi eyvallah!!










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder