17 Ağustos 2018 Cuma

Bayram havası !


Zamanında çok söyledim; bak ortam değişiyor, dijitalleşiyor, insanlar artık eskisi gibi değil, sık sık görüşmüyor, sık sık görüşmeyi bırak neredeyse hiç görüşmeden aylar geçirenler var,  herkes işine gücüne dalmış kendi havasında,  varsa yoksa  sosyal medya, fotoğraf at, şuradayım de, buradayım de, üçgen vücutlar, bikinili pozlar, falan filanlar, merhaba demeyi bile  neredeyse kestiler’ dedim.

Beni dinlemedi ya da inanmadı !

 ‘Benim adım Bayram ! sen kim oluyorsun da benimle böyle konuşuyorsun’ dedi kızarak. ‘Benim bir adım şanım var ! Adıma yazılmış şarkılar var, benden önce namım yürür, geleceğimi duyanlar heyecanlanır, bir gün önceden yemekler pişer, tatlılar yapılır,  tüm aileler bir araya gelip beni karşılar,  en güzel kıyafetler giyilir, çocuklara harçlıklar verilir beni mutlu karşılasınlar diye, ben gelince havası değişir ortamın, Bayram havası derler buna’  diye devam etti.

Eh be Bayram ! Ben bilmiyor muyum sanki bunları, her söylediğini noktasına virgülüne kadar biliyorum hemde!
Aslında sen de benim söylediklerimi çok iyi biliyorsun ancak kendine yediremiyorsun, görmezden geliyorsun.
Artık tüm ailenin bir arada seni karşılamadığını, o heyecanın artık sadece tatil heyecanından ibaret olduğunu, dijital ortamlarda sohbetlerin yapıldığını, çocukların seni bizim kadar tanımadığını!  Bayram havasının tatillerden çekilip atılan poz poz sosyal medya fotoğraflarına dönüşmesini.
Sadece hepsini  içine atıyorsun, belli etmiyorsun. 

Ama yine de sultansın be Bayram! Bunları bile bile hiç kendinden ödün vermeden, her zaman ki zarafetinle  ve bitmeyen umudunla gelip bir hatırımızı sormadan gitmiyorsun.  Helal olsun !  Biz sana ayıp ettik ! 

Ancak adına yazılmış o güzel şarkıları herkes biliyor hiç merak etme, hiç üzülme! At havanı yine sen!

Bugün Bayram erken kalkın çocuklar 
Giyelim en güzel giysileri 
Elimizde taze kır çiçekleri 
Üzmeyelim bugün annemizi
Bugün bayram çabuk olun çocuklar, 
annemiz bugün bizi bekler,
bayramlarda hüzünlenir melekler,
gönül alır bu güzel çiçekler..


Herkese selamını iletiyorum! 

Hadi eyvallah!













1 yorum: