10 Ağustos 2018 Cuma

Zillinin oyunu!




Selam millet!

Bugün biraz blog sayfaları hakkında örnekler bakayım dedim,  genellikle  ‘bloğunuzdan para kazanmak istiyorsanız şunu yapın, bunu yapın’  gibi ifadeler var hep.   Ben de benim siteyi nasıl süslerim, nasıl tekrar dizayn ederim  derdindeyken gözlerimden bir anda dolarlar fışkırdı, e malum kur 6 TL yi vurdu geçti!  
Ancak buradan para kazanmak gibi bir niyetim yok arkadaşlar! Amacım sağa sola karaladığım yazılarımı bloğa taşıyıp herkesle paylaşmak sadece, bir faydam dokunursa ne mutlu bana. Yalnız kur 10'a dayanırsa birbirimizi tanımıyoruz :)

Bu arada niyeti olanlar varsa araştırsın sayfaları. Adamlar anlatmış.

Madem konu bundan açıldı hadi bugün 'Para' konuşalım.

Hiç kolay kazanılmıyor,  net! Temizlikçisinden tut doktoruna, mühendisine, bankacısına, oto tamircisine, marangozuna, berberine, öğretmenine, taksicisine kadar.  

Şimdi hepsine sor bakalım ‘nasıl gidiyor işler’  diye ;

*      Akşama kadar bir sürü  insanla uğraşıyorum, her cinsi var; temizi, pisi, hastalıklısı, manyağı, bir de üstüne yakınlarından şiddet görüyorum!! Yıllarca bunun için mi okudum!
*      Saatlerce yolcu sırası bekle vatandaşın biri gelsin taksine binsin 1 dakika sonra insin böyle şansın içine s.....
*      Elalemin pisliğini temizliyorum, akşama kadar ayaktayım. Fıtıklarım azdı üç kuruş para için.  
*      iş yapıyorum adam beğenmiyor, paramı ödemiyor, parça fiyatları aldı başını gitti, malzeme alamıyorum.
*      okudum mühendis oldum,  şantiyelerde zor şartlarda çalışıyorum, ailemden uzak, sevdiklerimden uzak,  a..

Dışarıdan bakınca en çok ben yoruluyorum diyorsun ancak boş laf,  gerçek öyle değil, herkesin arabesk bir hikayesi var. Amaç ne ? Para kazanmak ve kazandığını harcamak.

E şimdi  bu şartlarda soruyorum,   Parayı biz mi harcıyoruz ? Yoksa Para mı bizi harcıyor ?

Bu kadar emek ve uğraş vererek kazandığın paranın hepsini çeyrek ya da dolara yatırarak giden hayata arkadan el sallıyorsan,  Para seni çoktaaaan harcamış, hem de bozup bozup harcamış.
Tamam biriktir ama b..kunu çıkartma!  Hayatın sarı ve yeşilden farklı renklerini de gör. Tüm renkler bizler için yaratıldı pinti kardeşim. Patlat zulayı. Paranın esiri değil, sahibi ol..
Yardım et, bağış yap ve fazlasıyla sana döneceğinden emin ol. Bayram geldiğinde sinsice kapı deliğinden bakıp evde yokuz numarası yapma,  aç o kapıyı çocuklara harçlık ver.

Yine bu kadar emek ve uğraş vererek kazandığın paranın hepsini saçma sapan şeylerle bir anda da yiyip bitiriyorsan,  esaretin bedelini de ay başına kadar çekersin savruk kardeşim. ‘Sabahlar olmasın’ı bak bakalım şimdide söyleyebilecek misin?  Tırım tırım yersin o tırnaklarını şimdi.  Paranın her dediğini yapma, harcıyor seni, aklını başına topla! Saf! Ayağını yorganına göre uzat, sonra bir tarafın açıkta kalır, görürsün kabusları.

Ey ahali!  bütçen ne olursa olsun,  bu iki ‘uç’ örnek arasındaki optimum noktayı yakalayabilirsen kralsın, kraliçesin,  kendini yedirmezsin para denen zilliye.   

Yeri gelmişken itiraf edeyim; Ben ne zaman kenara iki kuruş koysam o para beni yiyor orada.  Sinsi sinsi ‘gel beni al, gel beni al’ diyor. Ekonomi dersi falan da gördüm yani tasarruf olayları, makro, mikro ekonomiler falan ancak o ses kulağımdan gitmedi ‘gel beni allll,  gel beni alll’.  Aldım ! ben hayatımda hiç para biriktiremedim. İğneyi kendine çuvaldızı başkasına.

Şimdi sorduğum sorunun cevabını kendini düşünerek sen cevapla…  

Son olarak  ‘zaten zor geçiniyoruz nasıl ikisinin ortasını yakalayacağız, demesi kolay’  diyen,  kolları dirseklerine kadar altın kaplı ablalarımı hariç tutarak; ev geçindiren, çocuk okutan, kira ödeyen, faturaları boylarını aşmış emekçi kardeşlerim, sizin de  iş tutan elleriniz dert görmesin. Siz optimal noktayı zaten aşmış alt üst etmişsiniz. Kazandığınız bu parayla, bu kadar sorumluluğu yerine getirebilen, çocuklarını okutan, evlendiren, büyüten, yetiştiren sizleri ekonomi kitaplarına örnek olarak koyup dünya da işlemek lazım.  Bıraksınlar şu teorik bilgileri  gerçek ‘ekonomi yönetimi’  burada. Helal olsun !!


Bu arada Ordu ve tüm Karadeniz’e de geçmişler ve selam olsun..

Hadi eyvallah!
















1 yorum:

  1. Betfair and Betfair announce multi-year partnership
    Betfair has appointed William Hill, 제주도 출장안마 one of 양주 출장마사지 the world's leading bookmakers to 충주 출장샵 run their own sportsbook 남양주 출장마사지 and casino, 경산 출장샵 Sportsbook, Poker, Bingo,

    YanıtlaSil