3 Ekim 2018 Çarşamba

PUSULA 🌼🌎💪


Selam millet

Görüşmeyeli baya oldu yazamadım yoğunluktan.. ‘Ne yoğunluğun vardı bu kadar’  derseniz vallahi ben de bilmiyorum sanki hiçbir şey yapmamışım gibi ancak öyle değil tabi ☺️

Bir de bizim küçük oğlan el ayak ağız hastalığı denen bir şey varmış ondan geçirdi ateşlendi, huysuzlandı falan üç gece zaten acillerdeydik neyse iyi şimdi çok şükür. Bu hastalık moda şu ara herkeste duyuyorum, genellikle çocuktan çocuğa bulaşıyormuş aman dikkat !!

Neyse hadi konumuza geçelim ;

Bugün 'AİLE’ yi  kaleme almak istedim. Aslında anlatılamayacak kadar yoğun, yazılamayacak kadar geniş bir konu ancak elimden geldiğince dillendirmeye çalışacağım.

Ben aile olmayı sadece anne baba ve çocuklardan oluşan bir grup olarak görmüyorum. Öyle olsa boşanma diye bir olayda olmazdı.
Kendini ait hissettiğin yer, sarıldığın bir ten,  güvendiğin bir ‘el’, sahiplendiğin bir hayvan, bir arkadaş, evlat edindiğin bir bebek ya da bir çocuk senin kocaman ailendir.  Önemli olan da hissettiğin değil midir zaten?
Fırtına kopsa , küçük bir deprem olsa ilk aklına gelen şeydir.
Ya da uzaklarda en çok özlediğin, sarılmak istediğin, kaygı duyduğun, dua ettiğin!
Bir süre arayamadığında içine dert olan sebeptir. 
Resmine bakıp sen farkında olmasan bile yüzünde yarattığı tebessümün adıdır aile.
Bir derdin olduğunda her ne kadar belli etmemeye çalışsan da karşı tarafın çoktan anlayıp senaryolar yazmaya başladığı, sormaya çekindiği, senin için endişelendiği atmosferdir.  
Çoğaldıkça sevindiren, kaybedince üzendir.
Ömrün boyunca göğsünde taşıdığın kolyen, sana yönünü bulmanda yardım eden pusuladır. 
Mutluluk endeksindir. 
Nazının en kabul gördüğü, yemeğini en rahat yediğin, bazen en sinirlendiğin, bazen en şımardığın, bazen güldüğün, bazen ağladığın,  bazen de en çok sevdiğin mevsim gibidir.
Söylediğin yalanları en çok yakalayan, gerçeklerle yüzleştiren ve en adil şartların bulunduğu bir mahkemedir.
İster kız, ister bağır- çağır, ister kapıyı vur çık ancak her şeye rağmen  tıpış tıpış geri geldiğin, ‘Çok sinirliydim, özür dilerim’ i en rahat söyleyebileceğin yerdir!
Başardığında gerçekten sevinen, başaramadığında  bazen eleştiren bazen de ‘olsun boş ver’ diyendir.
En güvenli kucak, emniyet kemerin gibidir. Seni yolculuğun boyunca koruyup kollayacak olan O kemer,  sakın onu ihmal etme ! Onu sardığın sürece güvendesin.

Nefes alacak bir atmosfere, yönünü bulacak bir pusulaya, tadını çıkaracağın bir mevsime, vicdanını sorgulayacak bir mahkemeye ve seni koruyacak bir emniyet kemerine sahipsen senden daha iyisi yok!!

Son olarak;
Aile, dünya genelinde herkes için en kutsal müessese ve en değerli hazinedir.  Biz Türklerin aile bağları ise bana göre dünya üzerinde yer alan en güçlü ve değerli hazine..  Çünkü biz yeri gelince çekirdek, yeri gelince kocaman bir aile olmayı çok iyi biliyoruz. 💫

Hadi eyvallah!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder