25 Temmuz 2018 Çarşamba

Serum ve panzehir



Bu hafta biraz yoğundu! Yazmaya vakit bulamadım;(  yüksek lisans projesi, işler güçler, çocuklar derken anca elime alabildim bloğu.

Mesajlarınızı okudum, öncelikle İK  Müdürü değilim arkadaşlar ancak uzun süredir profesyonel iş hayatının içindeyim gözlem ve tespitlerimi aktarıyorum sizlere, sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Ancak bugün profesyonelliği bir kenara bırakalım ve evlilikten bahsedelim yani hayatın diğer bir gerçeğinden.

Hadi başlayalım ;

Olayda bildiğiniz gibi bir  esas oğlan ve esas kız var.  Kaçamak bakışlar, ilk merhabalar, tanışma,  mesajlaşma, yazışmalar, kahkahalar, emojiler, seni düşünüyorumlar, acaba yazdı mı diye günde 1500 kez telefona bakmalar falan.. 
Aslında çok güzel şeyler,  kalbin sıkışıyor resmen, heyecan diz boyu, bir tarafın uyuşmuş, onu görmek için deliriyorsun, heyecandan öleceksin,  yanından ayrılmak dahi istemiyorsun.
Müslüm baba ne güzel özetlemiş durumu   ; deli gibi sevmek ruhumuzda var ! diye.
Nurlar içinde yat !

Devam edelim, çıkmaya başlandı ve artık sosyal medya hesapları ile takibe takip !
Ama öncesinde  o hesapların bahar temizliği bir yapılacak, e malum stalkın dibine vurulacak! Hımmm neler varmış burada!!!..
Şimdi sıra geldi en güzel fotoları eklemeye, bak nerelerde geziyorum,  kimlerle takılıyorum , ne yiyip ne içiyorum ‘hahay’  algısını yaratmaya.  Malum etkilenmen lazım.

Hadi biraz daha samimiyeti ilerlettik olmazsa olmaz  takipçi sorgulama  ‘kim bu çocuk ya da bu kız kim ? nereden tanıyorsun? neden resmini beğeniyor? Onu takipten çıkaracaksın’ derken bitmez tükenmez Kıskançlık krizleri!!
Küsmeler, görüşmemeler ve bu durumu en yakın arkadaşına bayıltana kadar anlatma zamanları .. He bu arada tabi senin de için gidiyor, acaba mesaj yazdı mı? Yazacak mı? İnşallah yazar, önce o yazsın ben yazmam  muhabbeti. 
Heh! Beklenen mesaj da geldi!  Ağzın  kulaklarında ancak ödün vermeyeceksin, ciddi ve kırgın olacaksın,  alttaaan alttan da  geberdim hasretinden duygusunu hafif hafif işleyeceksin.

Evlilik denen serum damarımıza yavaş yavaş, damla damla böyle veriliyor işte arkadaşlar ! Almaya başladığında O damarlar bir genişliyor, bir rahatlıyor, ohh bir hafifliyorsun,  senden iyisi yok!

Ve hooop bir bakmışsın nikah masasından sırıtarak el sallıyorsun kankalarına ‘hoş geldin baba naber’
Boğazını sıkan papyonun ve o kabarık dantelli oturması kalkması ayrı bir dert olan gelinliğin ile..
‘Aşkım kapa, yok aşkım sen kapa, aaa sen kapa’  ile başlayan muhabbet ‘hatun bir karpuz kes de yiyek’  dönüşümüne çoktaaan  girdi bile ..Yani şimdi ‘ karpuz kes, yok aşkım önce sen kes’ gibi bir muhabbeti de millet olarak kaldırmamız pek mümkün değil .. İşin doğasına aykırı .. Böyle görmedik ana babamızdan, bozar bizi.

Serum pıt pıt damlamaya devam ediyor içine birkaç vitamin de ekledik vitaminden kastım tabi ki çocuklar. Senden mutlusu yok şimdi hayat enerjin, her şeyin,  havalardasın.  Kendimizi daha iyi hissettik mi ?hissettik tabi.

Yük ağırlaştı artık hayatında yeni birileri var ..Baba ocağından tek kurşun çıktın 3-4 kişi oldun. Naber ?
İçeride çocuk zır zır ağlıyor hadi şimdi söyle  bakayım ‘aşkım kapa, yok aşkım,  aaa sen sen sen’  diye,  direkt yüzüne kapatıveriyorsun o telefonu 
J Mesajların artık  ekmek, yoğurt ve bez siparişleriyle doldu.  Artık sosyal medyan bebek fotolarından ibaret .. nerde clublar? Nerde özgür kız özgür erkek havaların ;) 
Tabi her şey bir yana arayan  herkes vitaminine kavuşur umarım, söylemeden geçemedim.

Neyse, evliyiz ve arada tabi olmazsa olmaz tartışmalar, kavgalar falan hemen bir ağrı kesicide ilave edelim şu meşhur seruma.. Bundan da kastım biri tartışırken diğeri susacak kardeşim ! yapması zor biliyorum ancak uygulamada çok işe yarıyor vallahi çok yarıyor en fazla 15-20 dk. geçti bitti bile. Geçmiş olsun!

Bir de olayın farklı bir boyutu var,  ya serum sana yaramazsa!! Hatta zarar vermeye başlarsa!! O zaman işler değişir ! Zor bir süreç tabi damarlarına kadar işlemiş, bünyene etki etmiş değiştirmekte o kadar kolay değil.
Farklı methodlar denenerek iyileşme sağlanabilir ancak sana gerçekten zarar vermeye devam ediyorsa  orası çok daha zor ! İyileşmek ya da iyileşmemek kararı sana kalmış ..

Ben değiştirenlerdenim şimdi ki ilacım serum değil hatta panzehir oldu.  Kötü Etkileri yok etti.
Serumun bana tek faydası ise zararsız vitaminlerim ;)
Panzehirim umarım her zaman yanımda olur. Her dozu benim için çok değerli.

Yazdıklarımın hepsini herkes gibi ben de yaşadım arkadaşlar sadece kişiler ve isimler farklı..

Herkesin bünyesine uygun doğru serum ve panzehrini bulması dileği ile..

Hadi eyvallah!

(bu arada haftaya kısmetse Londra’dan yazacağım, bakalım ne maceralar bekliyor biziJ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder